نقش پر رنگ سازمان ها در ارتقای کیفیت و سلامت محصولات غذایی

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدمجتبی خیام نکویی» در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای معاونین سازمان تات با اشاره به نقش این سازمان به عنوان یکی از نهادهای کلیدی در حوزه تحقیق و توسعه کشاورزی افزود: سازمان تات با بهره گیری از توان علمی و پژوهشی خود در جهت ارتقای کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی کشور، نقش بی بدیلی ایفا می کند.

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدمجتبی خیام نکویی» در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای معاونین سازمان تات با اشاره به نقش این سازمان به عنوان یکی از نهادهای کلیدی در حوزه تحقیق و توسعه کشاورزی افزود: سازمان تات با بهره گیری از توان علمی و پژوهشی خود در جهت ارتقای کشاورزی پایدار و تامین امنیت غذایی کشور، نقش بی بدیلی ایفا می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم توجه به برنامه های راهبردی و نوآوری ها در همه سطوح تاکید کرد و اظهار داشت: برنامه ها و استراتژی های متعددی که در سازمان تات و دیگر سازمان های مربوطه در حال انجام است، می تواند به بهبود وضعیت غذایی و تأمین امنیت غذایی در ایران و دیگر نقاط جهان کمک کند.

وی به چهار مولفه اصلی امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: امروز امنیت غذایی محدود به تامین و تولید غذا نیست. دسترسی آسان به غذا، سلامت غذایی، مصرف بهینه و پایداری از جمله عوامل کلیدی در این زمینه هستند.

خیام نکویی با اشاره به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و برنامه توسعه هفتم افزود: این سند به عنوان نقشه راهبردی برای رسیدن به امنیت غذایی پایدار در کشور عمل می کند و دستیابی به این اهداف تنها از طریق افزایش تولیدات بخش کشاورزی و بکارگیری فناوری های نوین ممکن است.

وی افزایش تولیدات کشاورزی و رسوخ دانش و فناوری در بخش را مهم ارزیابی کرد و اظهارداشت: ماموریت ما در سازمان تات؛ حفظ منابع پایه، نظارت و پایش، نشر محصولات فناورانه، پژوهش و فناوری، آموزش و ترویج و انتقال یافته های تحقیقاتی به بهره برداران است و این ماموریت ها به ما کمک می کنند تا به سمت یک کشاورزی پایدار و پاسخگو حرکت کنیم.

رئیس سازمان تات، ایران را با تنوع زیستی و منابع طبیعی فراوان، کشوری ثروتمند معرفی کرد و گفت: ایران از 13 اقلیم موجود در جهان، 11 اقلیم را در خود جای داده است و این ظرفیت بالای طبیعی می تواند به بهبود امنیت غذایی و تامین نیازهای غذایی مردم کمک شایانی کند.

وی افزود: سازمان تات می تواند به عنوان یک نهاد پیشرو در تأمین امنیت غذایی کشور، با شناسایی چالش ها و به کارگیری نوآوری ها در حوزه کشاورزی و آموزش، گام هایی مؤثر در جهت بهبود شرایط غذایی در کشور طی کند.

خیام نکویی به نقش پررنگ موسسات تحقیقاتی سازمان تات در همکاری با سازمان هایی همچون حفظ نباتات و دامپزشکی اشاره کرد و اظهارداشت: این همکاری ها موجب می شود تا محصولات غذایی در ایران از لحاظ کیفیت و سلامت به استانداردهای جهانی نزدیک تر شود.

وی همچنین با اشاره به این که غذا به یک سلاح در شرایط بحرانی تبدیل شده، تصریح کرد: تامین غذا برای مردم نه تنها یک نیاز حیاتی، بلکه یکی از اصول بنیادی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تامین غذای سالم و کافی برای مردم به عنوان یکی از ملاحظات اصلی جهانی گفت: صلاحیت و نوآوری در سیستم های غذایی از جمله عوامل کلیدی برای مقابله با چالش های امنیت غذایی به شمار می آید.

وی افزود: روز جهانی غذا فرصتی است تا همگان به یاد داشته باشند که همه ما مسئولیت داریم تا در راستای پایان دادن به گرسنگی و سوءتغذیه تلاش کنیم و از ظرفیت های موجود بهره برداری کنیم. سازمان تات نیز با در دست داشتن ابزارهای علمی و تحقیقاتی، می تواند سهم بسزایی در تحقق این هدف داشته باشد.

خیام نکویی خاطرنشان کرد: این رویداد با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد مسایل تغذیه و جلب حمایت جهانی برای افرادی که از گرسنگی رنج می برند، از سال 1981 به طور رسمی آغاز شده است. در این روز، نهادها و سازمان های مختلف به برگزاری برنامه ها و کمپین های آموزشی می پردازند تا اهمیت تغذیه سالم و حقوق غذایی در سطح جهانی را به مخاطبان خود منتقل کنند.

گرامیداشت روز جهانی غذا همزمان با نخستین همایش بین المللی و هشتمین آیین گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری با محوریت نقش زنان در توسعه اجتماعی - فرهنگی، توسعه اقتصادی و توسعه کشاورزی و محیط زیست، در سازمان تات برگزار خواهد شد.

نظرات

captcha